Šodien vārda dienas svin: Dita, Marta

Karjeras nedēļa

Karjeras nedēļa

Preses relīze

2019.gada 11.oktobrī

Rundāles novada Karjeras nedēļā izzinās nākotnes profesijas
Rundāles novada Pilsrundāles vidusskolā no 14. līdz 18.oktobrim norisinās ikgadējā Karjeras nedēļa, kuras fokusā ir nākotnes profesijas. Karjeras nedēļa šogad tiek aizvadīta ar saukli “Ielogojies nākotnē!”, rosinot jauniešus apzināties straujās izmaiņas tehnoloģijās, sabiedrībā un vidē, kas nosaka nepieciešamību jau tagad attīstīt specifiskas prasmes un kompetences, lai veiksmīgi iekļautos nākotnes darba tirgū.
Karjeras nedēļas laikā Latvijas skolās un citās izglītības iestādēs notiks dažādi karjeras veidošanai veltīti pasākumi, radošās darbnīcas un diskusijas, kuros tiks akcentēta mākslīgā intelekta un tehnoloģiju loma nākotnes profesijās.
Karjeras nedēļas laikā 1.-5.klašu skolēniem būs iespēja iepazīties ar Pilsrundāles publisko bibliotēku, uzzināt, ko var uzzināt bibliotēkā, par pagātni un kā ielūkoties nākotnē.
6.- 9. klašu audzēkņi audzināšanas stundas laikā tiks aicināti apzināt tās prasmes, kuras būs nepieciešamas nākotnes darba tirgū. Kā varētu mainīsies profesijas tuvākā un tālākā nākotnē un kā ir mainījušās profesijas laika gaitā.
Savukārt vidusskolēniem un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem Kuldīgā, Daugavpilī, Valmierā, Ogrē un Rīgā būs iespēja piedalīties aizraujošā diskusijā “Šodien sākas nākotne!”. Uz diskusiju aicinātas iedvesmojošas personības, lai spriestu par tehnoloģiju un mākslīgā intelekta nozīmi mūsdienās, to attīstību tuvākajā desmitgadē un ietekmi uz nākotnes darba tirgu. Diskusijas dalībnieku vidū ir TET robotu tehnoloģijas izveidotāja un robotu treneru vadītāja Inese Zariņa, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra pārstāve Linda Curika, kopienas Riga TechGirls līdzdibinātāja un virtuālās realitātes platformas bērniem ar autismu izveidotāja Marina Petrakova, kā arī virkne pētnieku un uzņēmēju, kuri jau šobrīd  strādā ar nākotnes tehnoloģijām. Diskusijas vadīs izaugsmes treneris Dinārs Zāģeris. Visu diskusiju video būs pieejami Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā.
 
Par karjeras nedēļu
Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt iespējamo nodarbošanos  nākotnē, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties dažādās diskusijās, radošajās darbnīcās, konkursos un citos izglītojošos pasākumos.
Karjeras nedēļas pasākumos šogad iesaistījušās 110 Latvijas pilsētas un novadi un tajās esošās izglītības iestādes. Jau otro gadu Karjeras nedēļa ir ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” aktivitāte un šogad tajā piedalās visi projektā iesaistītie partneri – 75 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldības un pašvaldību apvienības un 17 profesionālās izglītības kompetences centri.
Karjeras nedēļu jau septīto gadu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra un to finansē ESF projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.
Karjeras nedēļas pasākumu programma pilsētu un novadu skolās pieejama tīmekļa vietnē: viaa.gov.lv/karjerasnedela, savukārt jaunumi sociālajos tīklos facebook.com/TavaiKarjerai, facebook.com/VIAA.LV, draugiem.lv/viaa, twitter.com/TavaiKarjerai un twitter.com/VIAA_LV.

Informāciju sagatavoja:
Inta Poča, (Rundāles novada Pilsrundāles vidusskolas) Karjeras nedēļas koordinators
Mob. tālr.: (+371) 29416839; e-pasts: intapo64@inbox.lv