Šodien vārda dienas svin: Liāna, Lilija

Pilsrundāles vidusskolas 4.-5.klašu skolēni darbojas Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra “Prātnieku laboratorijā”

Valsts izglītības satura centrs tā īstenotā projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” Nr.8.3.2.2/16/I/001 ietvaros ir apstiprinājis un piešķīris papildus finansējumu  Pilsrundāles vidusskolai Fizikas gada pasākumu īstenošanai 2018./2019. mācību gadā.
Pilsrundāles vidusskolas 4.-5.klašu skolēniem no 2019.gada februāra līdz 2019.gada 31.maijam Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centrā, Rīgā, tiks organizēts 3 nodarbību cikls “Prātnieku laboratorija”.  Tā ir pētniecības skola, kas piedāvā alternatīvu, mērķtiecīgu, padziļinātu mācīšanos eksaktajās zinātnēs skolēniem eksperimentējot, pētot, radot jaunus produktus, atklājot, veidojot, papildinot zināšanas un prasmes, saskatot dažādās lietās kopīgo un atšķirīgo.
1.nodarbību cikls jau notika 1.martā, uz kuru devās 28 skolēni. 2.nodarbību cikls notika 5.aprīlī. Skolēni ar interesi darbojas organizētajās aktivitātēs, ar nepacietību gaida nākamo braucienu uz “Prātnieku laboratoriju”
Nodarbībās skolēniem ir iespēja:
• veikt aizraujošus eksperimentus, pētīt laboratorijā,
• attīstīt domāšanas un matemātikas prasmes,
• radīt, plānot un īstenot savas idejas.
Nākamā nodarbība notiks 23.maijā, kad atkal 28 skolēni dosies padziļināt zināšanas kādā no eksaktajām jomām.
Prātnieku laboratorija – skolēniem tā ir iespēja darīt, pārvarēt izaicinājumus, rast risinājumus, sacensties arī ar sevi, iegūt pieredzi.
Daiga Saka
Pilsrundāles vidusskolas
 direktores vietniece izglītības jomā,
 projekta koordinatore